שימו לב!
כל השאלות עוברות לפיקוח לאישור לפני הצגתן בפורום.
העתק ישלח אליך לאימייל, וכך גם עדכונים כאשר תגיע התשובה.
אם לא קבלת תשובה תוך שבוע, אנא שלח לנו הודעה דרך "צור קשר" ונחזור אליך בהקדם!
בברכה,
סימה לבני, רוקחת יועצת ומנהלת הפורום
שלום סימה, אני אשה בת 66 הסובלת בעיקר מחרדות ומעט דיכאון. בעצת רופא המשפחה התחלתי 3 חודשים לקחת ציפרלקס. בתחילה 5 מ"ג ולאחר שבעיים 10 מ"גץ. היתה הטבה מורגשת במצבי הנפשי. לאחר חדשיים של לקיחה, הרגשתי הפרעות קצב מרובות בלב ( דבר שאני סובלת ממנו לעיתים. זה הוגדר תמיד כפעימות מוקדמות). אחר חודשיים של לקיחת ציפרלס 10 מ"ג חשתי באותן פרועת קצב במשך כשבוע. לעי לציין שגם הייתי בתקופה מוחה מאד בחיי באותו זמן. מכיון שקראתי שלציפרלקס יכולה להיות תופעת של הפרעות קצב - הפסקתי לקחת את התרופה בהדרגה כלשהי. הפרעות הצב פסק לחלוטין (וגם האמת הסיבה לתקופה המתוחה חלפה). איני יודעת אם הסיבה לכך היתה תופעת הלוואי, או התקופה המתוחה. עכשיו 20 יום לאחר הפסקת הצירלקס, אני ממש מתגעגעת אליה כי היא היטיבה עימי נפשית. חזרתי היום לקחת 5 מ"ג. ואולי אשאר במינון זה. מה עצתך? האם להשאר עם 5 מ"ג מבלי לעלות המינון בשל נטייתי להפרעות קצב בלב? האם לנסות שוב להעלות ל 10 מ"ג בהמשך אם ארגיש שה 5 מ"ג לא עוזרים לאורך זמן? (ולקוות שהפרעות הקצב לאחר החודשיים היו בשל התקפה המתוחה באותו הזמן ולא בשל תופעת הלוואי של הציפרלקס?). אני מעדיפה ציפרלקס על פני תרופותת אחרות. מה דעתך? תודה מראש.
שלום רב,
את שואלת לדעתי, וחשוב לי להבהיר שכרוקחת אני לא מורשית לתת לך הוראות לקחת או לא לקחת תרופה, זהו תפקידו של הרופא. אבל אני יכולה לתת לך הכוונה.
המטרה בטיפול תרופתי במקרה שלך היא לשפר איכות חיים. אם את מרגישה שאיכות החיים שלך תהיה טובה יותר עם התרופה שנרשמה לך, אזי את פשוט לוקחת אותה. אם היא עושה הפרעות קצב, את מעדכנת את הרופא שלך, כדי שזה יהיה רשום בתיק הרפואי שלך וסוגרת איתו איך בדיוק את יורדת או משנה את הטיפול.
אם את רוצה לחזור ולקחת את התרופה, את שוב מעדכנת את הרופא, הפעם אתם קובעים ביחד איך עוקבים אחר תופעות לוואי, כדי להבטיח שלא ידרדר מצב הלב שלך. הרופא יכול להורות לך לעשות E.C.G לפני תחילת הטיפול החוזר, והוא גם יכול לאסור עליך לנסות שוב את התרופה הזאת, ואולי לרשום לך תרופה אחרת.
סיכום
ההחלטה אם לקחת טיפול או שלא היא שלך, והיא צריכה להיות במטרה לשפר את איכות החיים שלך ללא תופעות לוואי.
במקרה שכבר היו תופעות לוואי, כדאי לקבוע תוכנית המשך עם הרופא שמכיר אותך הכי טוב, גם כדי לוודא שהכל רשום בתיק הרפואי, וגם כדי להבטיח שהבחירה שלך היא המתאימה ביותר למצבך ולבריאותך הכוללת.
מקווה שתוכלי להעזר בהכוונה הנ"ל,
בברכה,
סימה לבני
רוקחת יועצת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
https://mypharmacist.co.il /
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות ובתוספים – בעידן שבו המידע אינסופי"