שימו לב!
כל השאלות עוברות לפיקוח לאישור לפני הצגתן בפורום.
העתק ישלח אליך לאימייל, וכך גם עדכונים כאשר תגיע התשובה.
אם לא קבלת תשובה תוך שבוע, אנא שלח לנו הודעה דרך "צור קשר" ונחזור אליך בהקדם!
בברכה,
סימה לבני, רוקחת יועצת ומנהלת הפורום
שלום,
השתמשתי ב Betacorten cream במשך שבוע פעמיים ביום, כפי שרשום במרשם, לטיפול באקזמה באצבעות ידיים. זה עזר, אני מתחזק את הבעיה עם משחה טבעית וקרם ידיים. אם הבעיה תחמיר, וארצה למרוח שוב Betacorten, כמה זמן צריך להמתין בין סבב לסבב של טיפול בקרם עם סטרואידים, כדי להימנע מתופעות לוואי עקב שימוש ממושך?
תודה מראש.
שלום רב,
הטיפול באקזמה רצוי שיהיה בליווי של הרופא, כי אולי, אם האקזמה חזרה, לא כדאי או לא נכון לטפל שוב בדיוק באותו קרם כמו בפעם הקודמת.
מצאתי בשבילך את ההמלצות של האגודה האנגלית לאקזמה שתוכל למצוא בקישור שכאן. משם אני אצטט כמה המלצות.
- לדבריהם ברב המקרים מספיק טיפול של פעם היום, השני לא מוסיף תועלת.
- הכמות שנמרחת נמדדת לפי אורך האצבע מנקודת הכרית ועד למפרק הראשון. לכל אבר בגוף יש המלצה לכמות שונה למריחה, וכך גם לכל תכשיר לפי מידת החוזק שלו, הפוטנטיות שלו. טבלה עם הכמויות המומלצות ניתן למצוא כאן.
- יש תרופות פוטנטיות יותר ופוטנטיות פחות. תופעות הלוואי של שימוש ממושך חמורות יותר בסטרואידים פוטנטים יותר. הקרם שציינת נמצא ברשימת הפוטנטים יותר, כפי שתוכל לראות בדף העובדות של אותה עמותה אנגלית, בקישור שכאן.
- בד"כ משך הטיפול הוא 7 עד 14 ימים, או עד יומיים לאחר שהעור מבריא, אך לא יותר משבועיים.
- לגבי הפסקה בין טיפול לטיפול. על כך אין הסכמה בין הרופאים, וכל מקרה צריך לקבל התייחסות לפי מצב האקזמה ומצב המטופל. יש שטוענים ששבועיים הפסקה לתרופות שהפוטנטיות שלהן נמוכה, מספיקים, ו - 4 שבועות הפסקה אחרי טיפול בתכשיר שמוגדר כפוטנטי.
- "weekend therapy" - במקרים שהאקזמה עקשנית וחוזרת, הם מתארים, באותו מקום, צורת טיפול ממושכת, של שני ימים בשבוע עם טיפול וחמישה ימים ללא טיפול, למשך מספר חודשים.
- שימוש ממושך נחשב מריחת התרופה כל יום למשך שנה במבוגר. אצל ילדים ההגדרה לטיפול ממושך שונה: טיפול ממושך בילדים הוא טיפול יומי למשך חודשיים.
- אם מורחים תכשיר נוסף, כמו קרם לחות, יש לחכות כחצי שעה לפני מריחת הקרם לחות, כדי שלא "ימהל" את ריכוז הסטרואיד בתרופה הטיפולית.
סיכום
מאחר שתגובות לאחר הפסקת טיפול במשחת סטרואידים יכולות להיות לא נעימות ואף להראות כמו החמרה של המחלה, חשוב מאד לעבוד עם הרופא, ולא לעשות טיפול עצמי בתרופה שנמצאת כבר בבית, אלא לאחר שהרופא, שראה את האקזמה ומכיר אותך נתן לכך את הסכמתו או הנחיה אחרת מתאימה.
למידע כללי בעברית, מאתר ה"כללית" על אטופיק דרמטיטיס, שכולל מידע גם על טיפולים שאינם סטרואידים, הקלק כאן.
בברכה
סימה לבני
רוקחת יועצת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
https://mypharmacist.co.il/
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות ובתוספים – בעידן שבו המידע אינסופי"