שימו לב!
כל השאלות עוברות לפיקוח לאישור לפני הצגתן בפורום.
העתק ישלח אליך לאימייל, וכך גם עדכונים כאשר תגיע התשובה.
אם לא קבלת תשובה תוך שבוע, אנא שלח לנו הודעה דרך "צור קשר" ונחזור אליך בהקדם!
בברכה,
סימה לבני, רוקחת יועצת ומנהלת הפורום
היי,
אני יודע שרשמתי 3 שאלות אבל אשמח אם יש לך אפשרות לענות על שלושתן כי זה מאוד חשוב לי. תודה רבה!
1. התחלתי לפני שבוע לקחת 10 מ"ג ברנטליקס (Vortoxetine)
ובימים האחרונים אני סובל מעייפות וחולשה קשים והרגשה כללית לא טובה. כמה זמן בערך אני צריך לחכות בשביל להבין אם אלה תופעות לוואי שישארו לטווח ארוך כל עוד אני לוקח את התרופה או שאלה תופעות לוואי זמניות?
2. הרופא אמר לי להתחיל עם 10 מ"ג ברינטליקס ושלדעתו אצטרך לעלות בהמשך ל20 מ"ג ואני מעוניין לדעת אם באופן כללי במקרים בהם יש תופעות לוואי משמעותיות כמו עייפות חולשה והרגשה כללית לא טובה בתחילת הטיפול במינון הנמוך של 10 מ"ג , האם בדרך כלל מומלץ לתת לגוף להתרגל עוד ולחכות שהן יעברו ורק אז לנסות לעלות ל20 מ"ג או שבדרך כלל ממליצים לעלות ל20 מ"ג על אף תופעות הלוואי?
3. אני מנסה להבין לוחות זמנים. זמן מחצית חיים של ברנטליקס הוא 66 שעות שזה הרבה זמן. כאשר לוקחים מינון של 20 מ"ג ברנטליקס והרופא ממליץ לעבור ל-SSRI אחר אז איך מתבצעת ההחלפה בגלל זמן מחצית החיים הארוך של הברנטליקס? (בפירוט: האם אפשר לעבור מברינטליקס באופן מיידי למינון הנמוך של SSRI או שצריך לעשות הפסקה של כמה ימים מבלי לקחת כלום כדי שהגוף יתנקה ורק אז אפשר להתחיל לקחת SSRI או שצריך קודם לרדת ל10 מ"ג למשך תקופה ואז איך המעבר מתבצע?)
תודה רבה!
שלום רב,
התשובה לשאלה הראשונה והשנייה שלך היא תשובה כללית שאיננה מיוחדת לברינטליקס Vortioxetine.
כשרופא רושם מרשם, המטופל מצפה לתגובה חיובית. אם מופיעות תופעות לוואי, המטופל הוא זה שמחליט כמה זמן הוא מוכן לסבול את תופעות הלוואי, אם בכלל.
הגורם החשוב הוא איכות החיים שלך. אם אתה מרגיש שאיכות החיים נפגעת בצורה משמעותית בגלל הטיפול התרופתי, חזור לרופא שלך ותשקלו מחדש את המשך הדרך.
**********************
השאלה השלישית נוגעת להחלפה בין אנטידפרסנטים. יש הנחיות ברורות איך עוברים בין המשפחות השונות.
מקור המידע שלי הוא מאגר UPTODATE ועל פיו, הברינטליקס שייך למשפחת ה Serotonin Modulators וההמלצה שלהם היא לרדת בהדרגה על פני שבוע או שבועיים תוך העלאה הדרגתית של התכשיר החדש, ובתנאי שהאנטידפרנסט החדש לא שייך למשפחת מעכבי MAO.
תשובה זו היא כללית ביותר, את התכנית תצטרך לבנות עם הרופא שלך.
בברכה
סימה לבני
רוקחת יועצת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
https://mypharmacist.co.il/
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות ובתוספים – בעידן שבו המידע אינסופי"