חוק זכויות החולה – 12 עקרונות
1. הזכות לטיפול רפואי ואיסור הפליה: כל אדם הנזקק לטיפול רפואי זכאי לקבלו לפי הדין וההסדרים הנהוגים במערכת הבריאות בישראל. במצב חירום רפואי זכאי אדם לקבל טיפול רפואי דחוף ללא כל התניה. מטפל או מוסד רפואי לא יפלו בין מטופל למטופל. (סעיף 4 בחוק זכויות החולה)
2. טיפול רפואי נאות: כל מטופל זכאי לקבל טיפול רפואי נאות, הן מבחינת הרמה המקצועית והאיכות הרפואית, והן מבחינת יחסי האנוש. (סעיף 5 בחוק זכויות החולה)
3. מידע בדבר זהות המטפל: כל מטופל זכאי למידע בדבר זהותו ותפקידו של כל אדם המטפל בו. (סעיף 6 בחוק זכויות החולה)
4. הזכות לקבל חוות דעת נוספת: מטופל זכאי להשיג מיוזמתו חוות דעת נוספת לעניין הטיפול בו. המטפל והמוסד הרפואי יסייעו למטופל בכל הדרוש למימוש זכות זו. (סעיף 7 בחוק זכויות החולה)
5. רצף טיפולי והבטחת המשך טיפול נאות: מטופל שעובר ממטפל אחד לאחר או ממוסד רפואי אחד לאחר, זכאי, לפי בקשתו, לשיתוף פעולה של המטפלים והמוסדות הרפואיים הקשורים לטיפול הרפואי בו. (סעיף 8 בחוק זכויות החולה)
6. שמירה על כבודו ופרטיותו של המטופל: המטופל זכאי שיישמרו כבודו ופרטיותו בכל אחד משלבי הטיפול הרפואי. (סעיף 10 בחוק זכויות החולה)
7. הזכות לנוכחות מלווה בטיפול רפואי: מטופל זכאי לכך שאדם המלווה אותו יהיה נוכח בעת קבלת טיפול רפואי, ובלבד שהמלווה לא יתערב במתן הטיפול הרפואי ולא יפריע לעבודת הצוות הרפואי. במקרים חריגים, מטפל רשאי שלא לאפשר למלווה להיות נוכח בעת קבלת טיפול רפואי, אך חייב הסבר למטופל על הסיבות לכך. (סעיף 6א בחוק זכויות החולה)
8. טיפול במצב חירום רפואי: חובה על כל גורם מטפל לקבל מטופל במצב חירום רפואי בו יש סכנה לבריאות המטופל, ולטפל בו ככל יכולתו, ואם אין ביכולתו, יַפְנה אותו למוסד רפואי אחר שבו יוכל לקבל את הטיפול המתאים. (סעיף 11 בחוק זכויות החולה)
9. הסכמה מדעת: לא יינתן טיפול רפואי למטופל אלא אם כן נתן לכך המטופל הסכמה לאחר שהבין את ההסבר. בהסבר צריך לכלול מידע אודות האבחנה, סיכויי ההחלמה, הטיפולים האפשריים על סיכוניהם וסיכוייהם, לרבות טיפולים חדשניים, ולרבות האפשרות לא לעבור טיפול. המידע צריך להינתן מוקדם ככל האפשר. במקרים מסוימים נדרשת הסכמה בכתב. (סעיף 13 בחוק זכויות החולה)
10. הזכות לקבל מידע מהרשומה הרפואית: למטפל או למוסד הרפואי חובה לנהל רשומה רפואית עבור המטופל. מטופל זכאי לקבל מהמטפל או מהמוסד הרפואי מידע רפואי מהרשומה הרפואית שלו, לרבות העתק שלה.(סעיף 18 בחוק זכויות החולה)
11. שמירת סודיות רפואית: מטפל או עובד מוסד רפואי, ישמרו בסוד כל מידע הנוגע למטופל, שהגיע אליהם תוך כדי מילוי תפקידם או במהלך עבודתם. מטפל או מוסד רפואי רשאים למסור מידע רפואי אודות מטופל רק אם המטופל הסכים לכך או אם חלה עליהם חובה על פי דין למסור את המידע הרפואי, או אם המידע הינו למטפל אחר לצורך טיפול במטופל. (סעיף 19 בחוק זכויות החולה)
12. קבלת מבקרים: מטופל המאושפז במוסד רפואי רשאי לקבל מבקרים בזמנים ועל פי הסדרים שקבע מנהל המוסד הרפואי. (סעיף 9 בחוק זכויות החולה)
לעיון ב"חוק זכויות החולה" מתוך אתר נבו הקליקו כאן.
סכמה וערכה סימה לבני, רוקחת ומנהלת ה"מרכז לייעוץ תרופתי אישי" ליצירת קשר הקליקו כאן.