בעתון המכובד, ה NEJM שהתפרסם השבוע, יש כתבת דיעה בנושא הצעה חדשה של ה FDA לתוויות חדשות לדברי מזון. תוויות חדשות למזון שישקפו מה שיש במזון במקום להציג את מה שאין בו (דל שומן, דל מלח…) וכן יציגו את הקלוריות והתוספים הנוספים במקום בולט, כדי שהצרכן יוכל לקבל החלטות ויבחר את מזונו באופן נכון יותר לבריאותו.
להלן התקציר וההצעה ל – תוויות חדשות של מזון כפי שמוצגים בכתבה:
במסגרת מלחמתה של רשות המזון והתרופות של ארה"ב, ה FDA, במגפת ההשמנה, הם מתכננים שינוי בתוויות של אריזות המזון. להלן עיקרי השינוי לקראת תוויות חדשות למזון, כפי שהועמד לתגובת הקהל וחברות המזון לקבלת משוב.
השינוי בתוויות החדשות למזון, לטענת כותבי המאמר, צריך להיות הן בתחום התוכן והן בתחום וויזואלי, כדי שאנשים שחולפים במרכול ליד המדפים מלאי המוצרים, יוכלו לקבל את המידע החשוב ביותר, באופן הבולט ביותר, המהיר ביותר, ובהתאם לקבל את ההחלטה הנכונה ביותר לבריאותם.
מטרה נוספת היתה שהמידע שיוצג בתוויות החדשות למזון יהיה בצורה פשוטה ביותר.
בתמונה הראשונה שבמאמר שכאן ושנדרש מנוי כדי לראות אותו, The FDA's Proposed New Nutrition Facts Label תוכלו לראות את ההצעה לתווית האחורית , שכוללת את הערך הקלורי של כל מנה, ומהי אותה מנה, וכן את המרכיבים התזונתיים באחוזים מהצריכה היומית המומלצת. (בערך כמו שהיה עד היום, אך בצורה הרבה יותר פשוטה וברורה).
בתמונה השנייה, באותו מאמר, Possible New Front-of-Package Labeling. תוכלו לראות את התווית קדמית המוצעת – תווית מעוצבת שמיועדת לצד החיצוני של האריזה, הצד שגלוי ללקוח שקונה ומסתכל על המדף. גם כאן הקלוריות בולטות במיוחד, אבל כאן נכנס ההבדל הגדול בין למשל "טרפל תמרים" שמכיל תמרים אגוזים וטחינה, לבין "עוגת קרם" שמכילה קמח לבן, סוכר וביצים, כי שלושת המרכיבים העקריים יופיעו באופן בולט בראש התווית.
3 דברים עמדו לנגד עינהם בעיצוב התווית הקדמית:
- 3 המרכיבים הראשיים של כל מוצר – ההתמקדות במה שיש במוצר ולא במה שאין. כי נכון להיום כולם כותבים "דל מלח" "דל שומן" "דיאטטי" אבל בפועל יש הרבה ג'אנק שמתחבא ברשימה ארוכה של מרכיבים שמסודרת מהגבוה לנמוך.
- קלוריות – הצגה במקום בולט של הקלוריות למנה, ומהי מנה. כי כמה מעטים מאתנו, הקונים והאוכלים, עוצרים לחשב את הקלוריות שאנו אוכלים? ודואגים שלא יעלו על כמות הקלוריות שאנו שורפים כל יום… חשבתם על זה פעם? כל כך פשוט ולא מקובל…
- תוספים – הצגה של מספר התוספים שנמצאים במוצר, בנוסף לשלושת המרכיבים המרכזיים, כי לדבריו ככל שהרשימה ארוכה יותר כך אפשר להבין שיש כל מיני תחליפים רעים שמתחבאים תחת מושגים ושמות שאף אחד לא מכיר, ובאותיות ממש קטנות שכמעט שלא ניתן לקרוא.
ההצעה היא רק הצעה, ותעמוד עכשיו למבחן חברות המזון והציבור, ורק אחרי שיתקבלו כל המשובים שמתבקשים עד 23.7.14, יקבל ה FDA החלטה שתחייב את חברות המזון.
לקריאת הכתבה ולתגובות עד 23 ליולי, הקליקו כאן, נכון להיום יש צורך במנוי לקריאת כל המאמר:
Toward More Comprehensive Food Labeling David A. Kessler, M.D, N Engl J Med 2014; 371:193-195July 17, 2014DOI: 10.1056/NEJMp1402971
לייעוץ תרופתי אישי, התקשרו עכשיו ל 077-2342-985, או השאירו פרטים למעלה משמאל, או הזמינו טפסים כאן ונחזור אליכם.