לצפיה בכל הסרטונים ברצף, כתבו לי ואשלח לכם לינק ליוטיוב.
"לעשות סדר בתרופות ובתוספים – בעידן שבו המידע אינסופי" הקראת הספר1
לעשות סדר בתרופות ובתוספים – בעדין שבו המידע אינסופי – מהדורה שניה ומעודכנת ל 2021.
בפרק הראשון תמצאו את ההקדמה שכתב פרופ' מתי ברקוביץ מנהל היחידה לפרמקולוגיה קלינית, במרכז הרפואי שמיר. תקבלו את העקרונות לבחירת מקורות מידע אמינים ומעודכנים כדי לבדוק את תרופותיכם ואת התוספים שלכם,
תקבלו רשימה של כמה מהמקורות, שכולם מופיעים בפוטר של כל דף באתר זה. עצרנו בעמוד 24 בפרק "אסטרטגיה להבנת התרופות והתוספים שלכם".
הקראת הספר 2
פרק זה מתחיל ב"אסטרוגיה להבנת התרופות שלכם", ממשיך בפרק "האם כל התרופות נחוצות?" השאלות שנענות הן 1. למה אנחנו מתכוונים כשאנחנו אומרים "תרופות"? 2. איך יודעים אם כל התרופות נחוצות? 3. למה חשוב לדעת שכל התרופות נחוצות? 4. מה הסיכון בנטילת תרופות שאינן נחוצות. 5. "אם לא מועיל לא מזיק" נאמר על תוספים. לא נכון 6. כולם לוקחים אז זה בטח נחוץ – "אומגה 3" האם באמת? 7. פעם התרופה היתה נחוצה האם גם היום? 8. מה קורה עם תרופות כשיוצאים מבית החולים.
הקראת הספר 3
השאלות שנענו בפרק זה הן: 1. התרופות שלי ואשפוז בבית חולים – כללים חשובים! 2. מה הן תרופות גנריות, והאם כולן נחוצות? 3. מהי התוויה? ומהי התוויה לא רשומה? 4. האם זו מחלה? או אולי תופעת לוואי של תרופה אחרת? 5. מה אמור הרופא לעשות כדי לוודא שכל התרופות נחוצות? נוהל 03/2013 6. למה מומלץ לסקור את כל התרופות פעם בשנה? 7. התרופה שהיתה נחוצה, אינה נחוצה כעת, מה עושים? 8. הפסקת טיפול בתרופה ללא מרשם – מה חשוב? 9. יש בעיה, ואין תרופה! במפגש הבא " "מכלול הטיפול התרופתי כולו נחוץ? (כולל שיעורי בית)
"לעשות סדר בתרופות ובתוספים – בעידן שבו המידע אינסופי" הקראת הספר 4
איך בודקים אם "מכלול הטיפול התרופתי" נחוץ? זהו הפרק הראשון שהקראתי היום, כולל שיעורי בית שאתם מוזמנים לעשות על התרופות שלכם ולבדוק אותן. בהמשך התחלתי את הפרק "האם כל התרופות בטוחות?" והשאלות שנענו הן: 1. למה מתכוונים כשמדברים על בטיחות התרופות? 2. מהם הפרמטרים שאנו מתייחסים אליהם בבטיחות של תרופה? 3. איך מאתרים תופעות לוואי? 4. איך מחפשים באינטרנט מידע אמין על תופעות לוואי? 5. עלון לצרכן – איך יודעים אם המידע הוא המידע הרשמי והמעודכן ביותר? 6. מה כתוב בעלון לצרכן על תופעות לוואי? מיתוסים ועובדות 7. תופעות לוואי – מיהו החשוד המיידי? 8. תופעות לוואי – ותרופות גנריות. בפרק הבא נתחיל מהשאלה "איך יודעים מי מהתרופות אחראית לתופעות הלוואי אם לוקחים הרבה תרופות?
הקראת הספר 5
פרק זה דן בבטיחות הטיפול התרופתי. התחלנו מהשאלה ""איך יודעים מי מהתרופות אחראית לתופעות הלוואי אם לוקחים הרבה תרופות?" בהמשך נענות השאלות הבאות: 1. מהי הרעלה מתרופות? 2.מה יכול לגרום להרעלה מתרופות? 3. כיצד קורה שיש מינון גבוה מדי של תרופה? 4. מהן תרופות בעלות טווח תרפאוטי צר? ומדוע הן עלולות לגרום להרעלה? 5. מנות שונות של אותה תרופה להתוויות שונות. בפרק הבא נתחיל מדוגמא למינונים שונים בהתוויות שונות, כמו שיש לתרופה טופירמט.